Onderzoek mantelzorger

Beste mantelzorger,

Ben jij een mantelzorger die in Vlaanderen woont en zorgdraagt voor een familielid, vriend, buur of kennis die thuiswoont? Help jij deze persoon wekelijks bij verplaatsingen, zoals het helpen bij het rechtstaan, het verplaatsen van stoel naar (rol)stoel of het hogerop verplaatsen in bed? En heb je soms last van rugklachten? Dan hebben we jou nodig!

In dit onderzoek meten we jouw rugbelasting en bieden we een volledig gratis training aan. Tijdens de training leer je rugvriendelijk te handelen. De training gebeurt via de app eUlift die je kosteloos kan downloaden op de smartphone/tablet of gratis kan openen op de computer.

Op de (web)app vind je animatiefilmpjes over technieken om een hulpbehoevende persoon op een rugvriendelijke manier te helpen bij dagelijkse verplaatsingen. Deze technieken zijn ontwikkeld door experten op basis van wetenschappelijk bewijs. Tijdens het onderzoek gebruik je de app vier weken lang en leer je de technieken op zelfstandige basis aan.

Met dit onderzoek willen we nagaan wat het effect is van de training op jouw rugbelasting. Met andere woorden: leidt de training tot een vermindering in rugklachten?

MET WELK ONDERZOEK?
Onderzoek naar de doeltreffendheid van een innovatieve app voor het aanleren van rug vriendelijke verplaatsingstechnieken bij Vlaamse mantelzorgers.

VOOR WIE?
Vlaamse mantelzorgers. Die zorgdragen voor een thuiswonende hulpbehoevendepersoon (familielid, vriend, kennis). En deze persoon ondersteunen bij dagelijkse verplaatsingen.

WAT VERWACHTEN WE?

  • Gratis training over rugvriendelijketechnieken gedurende vier weken
  • Het invullen van een vragenlijstover de tevredenheid en veiligheid
  • Twee metingen waarmee we jouw rugbelasting in kaart brengen
  • Geen buitenhuis verplaatsingen

WILT U DEELNEMEN?

Geeft u zich dan op voor 1 maart via:

Email: kerensa.gaeremynck@student.kuleuven.be
Of neem telefonisch contact op : 0471/61.09.52

Poster-deelnemersrekrutering_2

Deze studie is goedgekeurd door EC
Onderzoek UZ/KU Leuven
Nummer: MP028789WAT