eUlift zet uitbreiding van bestaande eHealth-applicatie voort en verbetert patiëntbehandelingstechnieken voor zorgverleners

Na de succesvolle lancering van de eerste versie van de eUlift app, breiden we momenteel de bestaande applicatie uit. De huidige app bestaat uit een gratis e-book met een theoretisch naslagwerk: fundamenten, basisprincipes van rugvriendelijk tillen en ergonomie, gedetailleerde houdingen en tilhandelingstechnieken.

De applicatie wordt uitgebreid met een bepaalde module voor transfertechnieken voor obese patiënten. Door de toename van patiënten met overgewicht neemt de werkdruk en daarmee het ziekteverzuim van mantelzorgers aanzienlijk toe. Met de nieuwe module willen we zorgverleners adviseren om de juiste technieken toe te passen om hun werkdruk te verhogen en het ziekteverzuim onder zorgverleners te verminderen. Vanwege de uitbreiding hebben we een ‘+’ achter de merknaam toegevoegd.

Wat kunt u van eUlift+ verwachten?
Wederom een revolutionaire app die gebruik van een assessmenttool om de juiste techniek voor het verplaatsen van de zwaarlijvige patiënt te presenteren, de huidige module verder uit te breiden met hulpmiddelen en een uitbreiding van de webapp is beschikbaar zonder de app te downloaden.

Naast de app ontwikkelen we ook een interactief e-learning platform dat zorgverleners kunnen raadplegen met handige tips en de laatste wetenschappelijke inzichten.

De eUlift-app wordt gefinancierd door de Europese Commissie via een Erasmus+ programma. Een team van professionals uit 5 verschillende Europese landen werkt aan de applicatie.